Over de daikin award

We zoeken de mooiste projecten

Heeft u een project waar u écht trots op bent? Zet uw project dan in de schijnwerpers en ding mee naar de Daikin Award! Daikin beloont innovatieve en duurzame concepten, ofwel totaaloplossingen. We hebben dezelfde doelen; samen zetten we ons in voor een aangenaam, duurzaam en gezond binnen- en buitenklimaat. Door uw deelname realiseert u bekendheid voor het project en uw bedrijf, bovendien maakt u kans op prachtige prijzen!

De procedure

01

Meld uw mooiste project aan

Meld uw HVAC-R project aan via het inschrijfformulier. Deelname is mogelijk indien het betreffende project tussen 1 november 2018 en uiterlijk 1 november 2019 is geïnstalleerd.

02

We zetten u in de schijnwerpers

Na inschrijving voegen wij uw mooiste project toe aan de Daikin Awards website en vermelden uw deelname op de Daikin Facebookpagina. Vervolgens kunt u uw project delen op uw social mediakanalen of eigen website om uw deelname aan de Daikin Awards bekend te maken. U heeft tot en met 1 november 2019 de tijd om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen.

03

Juryberaad

Begin november 2019 gaat de vakjury in beraad om de mooiste projecten te beoordelen. Tijdens de Awardshow zullen de genomineerde projecten én de winnaars bekend worden gemaakt!

04

De awardshow

Op vrijdag 13 december 2019 vindt de grote Awardshow plaats. Deze speciale avond met heerlijke hapjes, drankjes en entertainment is voor alle deelnemers van de Daikin Awards de feestelijke afsluiting van de Daikin Awards. Tijdens deze awardshow worden per categorie zowel de genomineerden als de winnaars bekend gemaakt.

Comfort

Welke maatregelen zijn er getroffen om het comfort zo aangenaam mogelijk te maken? Wat zorgt ervoor dat déze oplossing een hoger comfort biedt dan standaard?
Denk aan speciale roosters, regeling van inblaastemperaturen op basis van een variabele koudemiddeltemperatuur, perfecte zonering, de meest ideale combinatie van lucht- en stralingswarmte, vloerkoeling bij grote glasoppervlakken om de stralingswarmte direct weg te halen.

Innovatie

Wat is er innovatief aan het project? Bijvoorbeeld een oplossing die niet eerder is toegepast of niet voor de hand ligt bij dit project.
Denk aan oplossingen die geïntegreerd zijn in de structuur van het pand. De toepassing van slimme combinaties, buitendelen zo plaatsen dat ze de minste (milieu-)impact hebben, kiezen voor een watergekoeld systeem omdat er toch restwarmte beschikbaar was of dit beter in het gebouw past. En is er ook gedacht aan subsidies of duurzaamheidslabels

 

Smart Buildings

Integraal ontwerpen wordt steeds belangrijker, dit geldt ook voor het beheer van een pand of project. Welke oplossing is gekozen zodat alle relevante systemen in het pand of project optimaal beheerd en gemonitord worden?
Denk aan een oplossing waarbij een Daikin systeem alles beheert, maar zeker ook aan oplossingen waarbij verschillende systemen zo optimaal mogelijk samenwerken tegen zo beperkt mogelijke kosten.

 

 

De juryRudy van der Helm

Programmamanager bij Dutch Green Building Council

Uko Reinders

Hoofdredacteur van RCC Koude & Luchtbehandeling en Vakblad Warmtepompen.

Jaap Hogeling

Chief editor van Rehva Journal, directeur EPB Center en voormalig directeur ISSO